Huhu

Jedinstvena HuHu mobilna aplikacija na tržištu Bosne i Hercegovine

Download App


Od aprila 2019. godine, na tržištu Bosne i Hercegovine dostupna je HuHu mobilna aplikacija.Ova jedinstvena mobilna platna platforma, pod pokroviteljstvom kompanije Mastercard, predstavlja pionirski poduhvat na domaćem tržištu jer po prvi put primjenjuje tehnološka rješenja koja omogućavaju sigurno i brzo plaćanje usluga. Zajednička vizija dvije kompanije o modernom platnom tržištu omogućila je da svakodnevne servise sada svi korisnici mogu plaćati sigurno, brzo i jednostavno.

HuHu donosi niz pogodnosti krajnjim korisnicima, u okviru koje su objedinjeni najpopularniji servisi. Uz jednostavnu registraciju, svi korisnici HuHu aplikacije će moći, u ovom trenutnku, izvršiti plaćanje sljedećih usluga: plaćanje javnog parkinga u Sarajevu – KJKP Rad, plaćanje dopune za prepaid korisnike svih mobilnih operatera u Bosni i Hercegovini (BH Telecom, HT Eronet, Mtel, Halo, Happy, Go Free), plaćanje usluga – Nextbike vožnja, kupovina OLX kredita – najpopularnijeg kupoprodajnog oglašivača u regionu.

“Huhu korisnik postajete uz jednostavnu registraciju putem Google, Facebook računa ili E-maila. Omogućavamo Vam plaćanje jednim klikom uz prethodno sačuvanu Mastercard ili Maestro karticu. Uz navedeno imate mogućnost jednostavne kontrole potrošnje, spašavanje kartica lojalnosti, a kao dodatak aktivan je i program nagrađivanja, u periodima kampanja, koncipiran na temeljima povrata novca”, izjavio je Dženan Muftić, jedan od tvoraca HuHu aplikacije.

Tehnologija iza aplikacije omogućava plaćanja unutar HuHu aplikacije koje su u potpunosti usklađena sa digitalnim karakterom savremenog potrošača, pa se sva plaćanja obavljaju iz aplikacije. Kod ponavljajućih plaćanja, dodatnu pogodnost predstavlja primjena credentials-on-file rješenja, odnosno registracija podataka o kartici u mobilnoj aplikaciji i čuvanje podataka potrebnih za sva kasnija plaćanja.

“Digitalne tehnologije su odličan način da se premosti jaz između izazova koje donosi nedostatak vremena i realne potrebe ljudi. Proces registracije je jednostavan: HuHu korisnici jednostavno, samo jednom unesu podatke o svojoj Mastercard kartici u aplikaciju koji se zatim tokenizuju i postaju spremni za korištenje, tako da nema potrebe da se podaci ponovo unose prilikom narednih plaćanja. To znači da su podaci podeljeni sa registrovanim i ovlašćenim trgovcem, sigurni i spremni za korištenje prilikom svake naredne kupovine”, rekao je Nikola Mehandžić, direktor za razvoj poslovanja za tržište Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore u kompaniji Mastercard.

HuHu aplikacija pored već pomenutih pogodnosti nudi i program lojalnosti. Program podrazumijeva da korisnici Mastercard ili Maestro kartica mogu sakupljati HuHu novčiće u visini do 10.000 HuHu novčića, odnosno 100 KM koji se potom, mogu iskoristiti za usluge Top-Up (dopuna kredita za prepaid korisnike svih mobilnih operatera), Nextbike vožnje i kupovinu OLX kredita. Program lojalnosti se odnosi samo na korisnike Mastercard ili Maestro kartica i trajaće od 15. aprila 2019. godine dok se ne iskoristi kompletan nagradni fond.

HuHu je postao tržišni pionir jer su prvi u BiH primijenili credentials-on-file rješenje i time se svrstali rame uz rame sa tehnološkim gigantima koji se već oslanjaju na istu tehnologiju kao što su Amazon, Booking, Uber, Netflix, AirBnB, Deezer, ili na primjer CarGo, Donesi.com.

Prateći svjetske trendove i lidere društvenih mreža, sastavni dio HuHu politike će biti i ažuriranje aplikacije na dvosedmičnom nivou. Svi korisnici HuHu aplikacije koji budu aktivno uključeni u traženju i prijavljivanju aplikativnih neispravnosti će sa zadovoljstvom biti nagrađeni. Sve prijave ove prirode korisnici mogu prijaviti na support@huhu.ba, a korisnicima je dostupan i HuHu Centar za podršku +387 33 950 014.